Zonder garantie te geven, is een globale schatting van een zijden kussensloop van 19MM dat we horen dat de levensduur bij dagelijks gebruik, varieert van 1,5 tot 4,5 jaar..

De levensduur van een zijden kussensloop van 22 momme is een stuk langer dan die van een sloop van 19MM. De levensduur is volledig afhankelijk van gebruik, persoon, mate van transpiratie, sieraden, parfum, verzorging en het volgen van de wasvoorschriften.  Met levensduur bedoelen we dat de levensduur voorbij is, als er een scheur komt in de stof.

Gebruik altijd zijdewasmiddel en een merk dat geen optische witmakers bevat, ook niet 1x. Tenestar zijdewasmiddel bevat geen witmakers en houdt de glans van je zijden kussensloop het beste.
Heb je een oudere wasmachine? Hou ouder hoe meer resten van normaal wasmiddel er in de trommel zullen zitten. Reinig je wasmachine regelmatig, om te voorkomen dat er toch normaal wasmiddel op je zijde spulletjes terecht komt.
Verkleuringen kunnen altijd ontstaan. Zoals je ook op een lichte kleur katoenen sloop verkleuring ziet op een gegeven moment (door transpiratie), zo is dat bij zijde ook zo. Donkere kleuren kunnen wat lichter worden door gebruik. Dat komt door daglicht en wassen.
Vlekken kan je insmeren met vloeibaar zijdewasmiddel, 10 minuten in laten trekken en dan met voor- en hoofdwasprogramma wassen volgens de wasvoorschriften.

Gemiddeld kost een zijden kussenslopen u nog geen 1,70 Euro per maand! Dat is weinig in vergelijking met wat een gemiddelde vrouw uitgeeft aan dagcrème: 35 euro per maand volgens Brits onderzoek.Bekijk zijden kussenslopen >>