Het comfort, de warmte en de 'beleving' van een dekbed wordt het meest bepaald door de vulling. In dit artikel vindt u alle informatie over de kenmerken per dekbed soort/materiaal.


Goed slapen is de basis voor een goede gezondheid. Goed slapen is energiek weer opstaan! Als je slecht slaapt, merk je dat al direct overdag. Ook een dekbed is van belang voor je nachtrust. Heb je het vaak te koud of juist te warm? Lig je veel te woelen? Dat kost het lichaam onnodig veel energie. Energie die nodig is om te rusten en kracht op te bouwen voor alle processen in het lichaam en uitgerust weer op te staan. Ook een stoffige slaapkamer kan hinderlijke klachten geven, zoals niezen, een dichte neus en jeukende ogen. Een huisstofmijt allergie kan op latere leeftijd nog ontstaan als je simpelweg te veel huisstofmijten (stof) in de slaapkamer hebt.


Samengevat:

  • Bamboe is voordeliger in aanschaf dan zijde
  • Zijde is een stuk meer vocht- en warmteregulerend dan bamboe
  • Een zijden dekbed gaat meestal langer mee dan een dekbed gevuld met bamboe
  • Een bamboe dekbed weegt zwaarder, door de katoenen tijk
  • Een zijden dekbed met zijden tijk valt soepel om je heen als een waterval: een einde aan het woelen!
  • Een zijden dekbed is naar keuze verkrijgbaar met katoenen of zijden tijk (buitenstof van het dekbed). Een bamboe dekbed alleen met katoenen tijk
  • Een 100% zijden dekbed is geschikt bij huisstofmijt allergie
  • Een zijden dekbed vergt geen onderhoud. Een bamboe dekbed is wasbaar



Details per materiaal






Warmte                           

Het gevoel                        

De prijs                                  

Zijden dekbed

Een dekbed gevuld met moerbei zijde is geschikt voor iedereen. Zijde werkt vocht van je af en blijft langer droog in geval van transpiratie. Transpiratie kan sterk verminderen door gebruik van een zijden dekbed.  Zijden dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, varierend van 175 g/m2 (zomer) tot 400 g/m2 (winter). De zijden 4 seizoenen dekbedden combineren een winter-en zomerdeel met elkaar. 





Het gevoel van slapen onder een puur zijden dekbed is met geen enkel ander materiaal te vergelijken. Een 100% zijden dekbed omhuld uw lichaam als een tweede huid: het valt zacht en soepel om u heen, zonder te woelen! Zijde is soepel en lichtgewicht en geeft een heel luxe wellness ervaring.

Een zijden dekbed is dun. Er is slechts weinig vulling nodig voor voldoende warmte. Dat kan even wennen zijn na een dons dekbed.

Van 142,90 tot 1300 Euro
Donzen
dekbed

Dons geeft een 'stuwende hitte' waarbij u snel opwarmt en het snel te warm kunt krijgen. Veel mensen worden in de loop van de nacht wakker van de warmte en slaan het dekbed van zich af. Dons is daarom minder geschikt voor wie het snel te warm heeft of last heeft van nacht zweten.
Een dons dekbed is lichtgewicht, 'kraakt' als u beweegt en is vrij hoog, bijv 10cm dik of meer.

Ducky Dons dekbedden van 119 tot en met 1049 Euro 
Wollen
dekbed

Wollen dekbedden wegen zwaar en geven een traditionele vorm van warmte. Wol geeft een 'stuwende hitte' waarbij u snel opwarmt en het snel te warm kunt krijgen. Veel mensen worden in de loop van de nacht wakker van de warmte en slaan het dekbed van zich af. Wol vinden wij daarom minder geschikt voor wie het snel te warm heeft of last heeft van nacht zweten.
Een wollen dekbed is zwaar en niet zo soepel. Sommige mensen vinden dat gewicht erg prettig.

Texeler Wol van 49 tot 599 Euro
Bamboe dekbed

Bamboe dekbedden zijn goed vocht- en warmte regulerend.  Bamboe dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, varierend van zomerdekbed, naar 300 en 500g/m2 voor de winter.
Een bamboe dekbed is lichtgewicht. Het gevoel, de valling om u heen, is meer zoals een goede kwaliteit katoenen dekbed, maar dan met voordelen die richting de voordelen van zijde gaan

Een bamboe dekbed is dun tot medium van dikte. Er is slechts weinig vulling nodig voor voldoende warmte. Dat kan even wennen zijn na een dons dekbed.

Vanaf 69,95 Euro