Momme is een gewichtsaanduiding, net zoals bij goud het hoeveelheid karaat. Denk hierbij aan de draaddichtheid. Hoe hoger het getal, hoe beter de kwaliteit en daarmee hoe langer de levensduur van het product. Een dekbedovertrek hoort minimaal 12 momme te zijn, 16 is een gemiddeld en 19 hoge kwaliteit. 22 Momme het meest luxe en 25 momme is niet nodig, dat zou het weer wat te stug maken. Hoe hoger de dikte/kwaliteit/momme, hoe langer de levensduur van het zijden kussensloop, dekbedovertrek of hoeslaken.

Bekijk de collectie zijden kussenslopen>>Voor de tijk van een dekbed, de buitenstof van het dekbed, is 12 momme voldoende en 16 momme wat luxer en hogere kwaliteit.


Bekijk de collectie zijden dekbedden >>
Wat is draaddichtheid?
Draaddichtheid is van toepassing als het over katoen gaat. Een draaddichtheid van 300TC betekent: er zijn horizontaal en verticaal 300 draden of meer per vierkante inch gebruikt. Een inch = 2,54 cm. Wat wil draaddichtheid zeggen? Goede kwaliteit beddengoed heeft een draaddichtheid van ten minste 180. Een draaddichtheid van 600 is de allerbeste kwaliteit. Hoe hoger de draaddichtheid, hoe fijner en zachter de stof.  Onze collectie Egyptisch katoen beddengoed heeft een draaddichtheid van 300 en 600TC. Draaddichtheid wordt vaak genoemd als TC bij katoen. TC staat voor tread count.


Bekijk de collectie Egyptisch katoen >>