Comfortabel en plezierig slapen onder houten beddengoed ? Het kan!

Slapen onder hout comfortabel? Jazeker! Beddengoed van TENCEL is zo zacht als zijde en 100% gemaakt van natuurlijk en duurzaam materiaal. TENCEL is namelijk gemaakt van puur natuurlijke houtcellulose. Ook is beddengoed van TENCELzeer sterk en koel als linnen. Daarbij absorbeert het vocht 50% meer dan katoen.  


Duurzaamheid TENCEL

TENCEL, ook bekend als het materiaal Lyocell, is een textiel dat op een duurzame manier wordt geproduceerd. Het wordt namelijk gemaakt van puur natuurlijk houtcellulose. De bomen worden geplant op grond wat minder geschikt is voor voedselproductie en de opbrengst per hectare is veel hoger dan bij katoen. De bossen hebben de PEFC en FSC certificering toegekend gekregen. Tevens is TENCEL erg sterk (net als polyester) en gaat het dus lang mee. Dubbel duurzaam dus. Het beddengoed kan gewoon op 60 graden gewassen worden.


Comfortabel en huidvriendelijk

TENCEL™ is ontzettend zacht, glad en lichtgewicht. Tijdens de productie worden er geen chemische stoffen gebruikt die de huid kunnen irriteren. Om deze reden is het materiaal erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

De stof is temperatuurregulerend en zorgt voor een goede vochtbalans. TENCEL™ beddengoed geeft warmte wanneer nodig en heeft een licht verkoelend effect bij hitte.

Ook aborbeert deze textiel vezel overtollig vocht gelijkmatig, waardoor bacteriën en huisstofmijt zich niet kunnen vermeerderen. Ook krijgt schimmel geen kans. De stof is ademend en vocht wordt snel weer afgegeven aan de lucht. Aangezien we elke nacht zo’n 400 mililiter aan transpiratievocht verliezen, is droog en ademend beddengoed wel zo comfortabel. Ook is TENCEL™ beddengoed ideaal om uw hoofdkussen en matras te beschermen tegen vocht. Dan blijft de kwaliteit van uw matras en kussen langer goed.


Bekijk hier TENCEL matrasbeschermers >