Was- en gebruiksvoorschriften 100% zijden kussen en 100% zijden dekbed 


Hoofdkussen, dekbed 
(we bedoelen hier niet een dekbedovertrek)

Een dekbed van zijde trekt geen stof aan en is anti allergisch. Het vraagt geen onderhoud en het hoef nooit bijgevuld te worden. Een paar keer per jaar in de buitenlucht, uit de zon, laten luchten is voldoende.
Gebruik uw kussen en dekbed altijd met een verwijderbare sloop of dekbedovertrek.
Het kussen/dekbed nooit sterk opschudden of `opduwen', dan kunnen de handgelegde zijden draden scheef gaan zitten. Zachtjes opschudden volstaat.

Niet: Wassen, naar de stomerij, centrifugeren, in de droger (al deze manier zullen een slecht effect hebben op het kussen/dekbed. In geval van nood kunt u, op eigen risico, kiezen voor een stomerij die geen trommel gebruikt. Gaat u svp naar een specialist met een eigen stomerij en vraag om advies. Elke vorm van wassen zal een kleine vormverandering van het kussen/dekbed tot gevolg hebben.

Vitapur zijden dekbedden en kussens mogen wel naar de stomerij.

Vlekken
Vlekken direct afnemen met een schone, vochtige doek.
Mocht het toch nodig zijn om een vlek uit te wassen, doe dit met de hand op 30°C en alleen dat deel van het dekbed, waar de vlek zit. Dep het kussen/dekbed droog met handdoeken vanaf de boven- en de onderkant. Niet wringen, niet centrifugeren, niet in de droger. Liggend laten drogen uit de zon.


Terug naar de website