Wat zeggen experts over zijde? Onderstaande professionals, waaronder dermatologen, geven hun mening over zijde en over voordelen voor de huid en het haar*:

 • Dr. Dennis Gross - Dermatoloog:  Steeds weer je gezicht op een hoofdkussen drukken, veroorzaakt trauma aan de huid. Na verloop van langere tijd kan dit 'trauma', verergerd door wrijving met een katoenen kussensloop, blijvende rimpels veroorzaken wanneer het collageen afbreekt. Vertaald uit: Persistently pressing our faces into a pillow causes trauma to the skin. Over time, this trauma, aggravated by the friction of a cotton pillowcase, can create permanent creases as our collagen breaks down
 • Op Twitter:
 • Dr Sobel, door New York Magazine verkozen tot Top Dermatoloog, 5 jaar achter elkaar: "Long the secret of film divas, Silk pillowcases prevents facial skin from creasing during the night and allows the skin to glide along the pillow so the face rests comfortably without placing pressure on creased skin, effectively "ironing in" wrinkles" (ara content)
  Vertaald:
   slapen op een zijden kussensloop laat uw huid rusten zonder druk op de huid, aldoende strijkt het rimpels als het ware glad


 • Angelica Kavouni - Harley Street Plastic Surgeon: "I always sleep on silk so that my skin glides rather than drags across the fabric, reducing the chances of wrinkles - particularly those in the nasal labial fold between mouth ans nose" (Sunday Mail)


 • Ook Dove en Aveda adviseren slapen op een zijden kussensloop. Dit hebben we van een website uit Amerika, echter heb ik zelf deze statements nog niet kunnen vinden op internet.


 • De `osmose stress methode` is toegepast om de `thermo-dynamiek van supramoleculair, zelf-assemblerende fenomenen in kristaliseerbare segmenten van zijde eiwitfibroine van de zijdelarf Bombyx Mori` te bestuderen. Dit onderzoek toont aan dat zijde water/vocht vast moet houden en osmose effecten voorkomt van andere materialen, inclusief de huid van mens. Met andere woorden: zijde houdt inderdaad vocht vast in haar cellen. Hierdoor neemt zijde geen vocht weg uit uw huid (Biomacromolecules ISSN 1525-7797, 2004, vol. 5, no3, pp. 751-757 [7 page(s))


 • Onderzoek: Resultaten gaven aan dat sericine uit zijde van de bombox mori rups, een natuurlijke antioxidant is met een krachtige anti-oxidatieve werking (College of Food Science & Nutritional Engineering China Agricultural University No.17 Qinghua East Road Haidian, Beijing 100083, China Journal of Food Biochemistry (Impact Factor: 0.76). 02/2009; 33(1):74 - 88. DOI: 10.1111/j.1745-4514.2008.00204)


 • Zijde kleding is geschikt bij gevoelige huid, zoals exzeem (Br J Dermatol. 2004 Jan;150(1):127-31.Clinical effectiveness of a silk fabric in the treatment of atopic dermatitis .Ricci G1, Patrizi A, Bendandi B, Menna G, Varotti E, Masi M.)


 • Onderzoek van o.a. de Hiroshima University verklaarde dat sericine, ook een aminozuur in zijde, verantwoordelijk is voor dit volgende fenomeen; De handen van de arbeiders die zijde met de hand verwerken, voelen zeer zacht aan. Ondanks dat de handen veelvuldig zijn blootgesteld aan water.


 • Onderzoek: Overmatig `transepidermal` vochtverlies (TEWL) is de grootste oorzaak van een droge huid. Vochtinbrengende cremes worden gebruikt om dit probleem op te lossen.  Conclusie: Stijging van de intrinsieke waarde van het vochtgehalte van de huid door sericine kan toegeschreven worden aan de aminozuren en het `occlusive effect`. Dus: sericine uit zijde, werd een belangrijk en veelbelovend vochtinbrengend ingredient voor vochtinbrengende formulies, zoals dagcremès. Doel: Het doel van dit onderzoek was het bestuderen van het vochtinbrengende effect van sericine, een zijde proteine. Omdat zijde sericine veel lijkt op de natuurlijke vochtinbrengende factor (NMF), werd serine onderzocht voor toepassing in huid cosmetica. Methode: Sericine gels werden geprepareerd, gebruik makend van sericine oplossing met `pluronic` en and `carbopol` as stabilisatoren. De gels werden op de huid aangebracht van gezonde proefpersonen en het vochtinbrengende effect werd bekeken door het meten van de `hydroxyproline inhoud` van de huid, impedantie, TEWL en `electron microscopy` scan (SEM) resulaten. Resultaat: Vermindering van huid `impendantie`, stijging van het `hydroxyproline` niveau en hydratatie van epidermis cellen (buitenste laag van de huid) toonden het vochtinbrengende effect van sericine aan. Het dalen van de TEWL waarde kan worden toegeschreven aan het `occlusive effect`, welke vochtverlies van de bovenste laag van de huid voorkomt. Huid topografie onthulde de zachtheid van de bovenste laag van de huid als resultaat van de vochtinbrenging (Zijde serine als vochtinbrenger] Silk Sericin as a moisturizer: an in vivo study: Journal of Cosmetic Dermatology, 2005 Dec; 4 (4):250-257, Journal of Cosmetic Dermatology. 4(4):250-257, December 2005. Padamwar, Mahesh N 1; Pawar, Atmaram P 1; Daithankar, Aarti V 1; Mahadik, K R 2)


 • Vanderbilt-Ingram Cancer Center & American Cancer Society beveelt chemotherapie patienten aan om op een zijden kussensloop te slapen. Dit voorkomt het klitten van het haar en extra haaruitval


 • Patent number: 5372152 Filing date: 10 Jun 1993 Issue date: 13 Dec 1994: Een Amerikaans patent heeft aangetoond dat de werkzaamheid in zijde zorgt voor een betere conditie van het haar. Materialen zoals satijn, zijde en satijn achtige synthetische vezels voorkomen uitputting van het haar. Het voorkomt dat het haar breekt of blijft haken aan deze materialen. Ook zorgt het ervoor dat het haar zijn natuurlijke oliën en vocht niet verliest.


 • Dr. Samuel J. Stegman - Fermatoloog, 1987: Een in vitro studie van Dr. Stegman over rimpels geeft aan, dat het spiergebied van het gezicht (dat als het "onderliggende oppervlakkige spier aponeurotic systeem“ (SMAS) bekend is), door hoofdkussencontact wordt beschadigd. Hij vond een samenhang tussen de plaats van onderliggende SMAS en slaaplijnen in het gezicht. Dit symptoom van het verouderen verdwijnt bij tieners in de ochtend, maar hoe ouder wij worden blijven slaaprimpels langer te zien. Vele 40-igers en 50-igers houden slaapvouwen de hele dag. Conclusie van Dr. Stegmans: hij probeerde om het slaappatroon te veranderen, d.w.z. het slapen op uw rug. Maar dit is vaak moeilijker dan het klinkt, aangezien wij weten niet hoe wij ons in onze slaap bewegen. "Vanwege de samenhang tussen SMAS en de slaaplijnen in het gezicht, is het heel redelijk op het meest zacht en pure hoofdkussen te slapen dat er bestaat, pure zijde."


 • Fulton JE Jr., Gaminchi F. Dermatologisch chirurg "Sleep lines": We hebben de conclusie van Dr. Stegman`s onderzoek over  slaaprimpels bevestigd. Slaaprimpels worden inderdaad verergerd door het contact met een kussen en de onderliggende SMAS." Een natuurlijke vezel is het beste voor de huid: het minimaliseert schade en biedt vochtinbrengende proteinen. Zijde is een zachter materiaal dan katoen en linnen en minimaliseert daarom het ontstaan van slaapvouwen of slaaprimpels.  (Fulton JE Jr., Gaminchi F. "Sleep lines" 1999 Jan;25(1):59-62)


 • Eco vriendelijk: Zijdelarven staan bekend om hun overgevoeligheid voor chemische middelen. Ze kunnen niet overleven als er maar het minste chemische middel op hun voedsel, de bladeren van de moerbeiboom, zit. Daarom is ruwe zijde, de basis van alle zijde textiel, bijna altijd vrij van chemicalien. Omdat zijde bestaat uit onder andere moleculen van proteinen (eiwitten) heeft het de eigenschap om de groei van bacterien en micro organismen te remmen.


 • Rachel Sullivan MD, Bella Rosa: "Er zit veel meer achter slapen - als je op je buik slaapt, past dan op! Onderzoek heeft aangetoond dat slapen op je buik slaapvouwen en rimpels veroorzaakt. De manier om dit tegen te gaan is slapen op een stevig kussen met een zijden kussensloop."


*Deze informatie is gebaseerd op publicaties, ervaringen van gebruikers van zijde producten en onderzoekspublicaties die vrij op het internet te vinden zijn. Silk Heaven kan deze eigenschappen niet persoonlijk garanderen en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor deze informatie.