Waarom slapen onder pure zijde? 10 Voordelen
1.Een zijden dekbed is lichtgewicht, zacht en 100% natuurlijk 

In vergelijking: Wol en katoen dekbedden zijn vrij zwaar. Dons en synthetisch kan lichtgewicht zijn, echter is zijde het meest lichtgewicht. Wilt u meer gewicht op uw voelen, kies dan een zijden dekbed met katoenen tijk. 


2. Zijde is vochtregulerend 

Zijde kan zo'n 30% van haar eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder nat aan te voelen. Zijde heeft als bijzondere eigenschap dat het de geabsorbeerde vochtigheid meteen weer afgeeft aan de lucht. Hierdoor slaapt u langer droog en is een zijden dekbed geschikt bij nachtzweten. 

In vergelijking: Katoen neemt 8,5% vocht op, dons ook 8,5% en polyester 0%, TENCEL™/ viscose ca. 25% 


3.Zijde is temperatuur regulerend 

De temperatuursverschillen van het lichaam worden door het zijde opgevangen en een aangenaam warmte-evenwicht komt ongestoord tot stand. Zijde verwarmt als het koud is en verkoelt als het warm is! 

In vergelijking: Dons en wol warmen u snel op en gaan door met hitte geven, ook als u het al warm genoeg heeft. Het komt dan vaak voor dat u wakker wordt van de warmte en het dekbed 's nachts van u afslaat. 

Zijde is anti allergisch: huisstofmijten leven niet in zijde. Zijde is als een woestijn voor stofmijten 

In vergelijking: Katoen is geschikt bij huisstofmijt allergie als u het elke week op 60 graden wast. Dons trekt veel stof aan, een voedingsbodem voor huisstofmijten. Dons kan anti-allergisch zijn gemaakt door een chemische NoMite behandeling 


4.Zijde trekt geen stof aan en is anti statisch 

Lekker schoon slapen en zonder onderhoud zoals het onhandige wassen van een dekbed 

In vergelijking: Wol, katoen en synthetische dekbedden trekken sterk stof aan. Synthetische stoffen zijn statisch. 


5.Slapen zonder woelen! 


Een 100% zijden dekbed met zijden tijk voegt zich naar uw lichaam. Het valt soepel zacht om u heen zonder woelen 

In vergelijking: Moet u veel draaien in bed om, als u op uw zij slaapt, uw rug bedenkt te houden? Met een 100% zijden dekbed is dat historie. Dit valt als geen enkel ander materiaal, soepel om de contouren van uw lichaam heen 


6.Zijden beddengoed helpt bij een gevoelige huid, exzeem, psoriasis 

In vergelijking: Katoen is een ruwe vezel, ook katoen in satijnweving. Zowel TENCEL™ als zijde zijn glad en zacht. Lees hier wat experts zeggen over voordelen voor de huid en haren, door slapen op zijde. 


7. Experts en dermatologen adviseren te slapen op een zijden kussensloop vanwege de vele voordelen voor de huid en de haren 

De gladheid van zijde bedtextiel kan een voordeel zijn voor met name reuma- en Parkinson patienten. Zij lieten ons weten minder pijn te hebben sinds het slapen op zijde en het gebruik van zijden onderkleding, doordat er minder wrijving onstaat als ze zich in bed omdraaien.

  

8.Luxe en genieten van heerlijk slapen! 

Slapen onder een zijden dekbed is puur genieten. Het geeft een heerlijke soort tedere warmte, die niet te vergelijken is met welk ander materiaal dan ook. Zijde is luxe en straalt klasse uit in uw slaapkamer 

Bekijk hier zijden kussenslopen >

Bekijk hier zijden dekbedovertrekken >

Bekijk hier zijden hoeslakens >


9. Kwaliteits- en echtheidsgarantie 

Silk Heaven biedt u een uitgebreide collectie zijden beddengoed, persoonlijk advies, service en topkwaliteit. Onze producten zijn steekproefsgewijs getest door een Nederlands laboratorium op echtheid en dikte: de uitslag is 100% pure zijde. 

Download hier ons rapport >


10.Slaap is van groot belang voor de algehele gezondheid. U slaapt ruim 1/3 deel van uw leven: dat is al snel 25 jaar! Gun uzelf en uw partner daarom meteen de beste nachtrust met een zijden dekbed en hoofdkussen. Al meer dan 5000 mensen slapen inmiddels onder een zijden dekbed. 


Bekijk hier zijden dekbedden >

Bekijk hier zijden kussenslopen >

Bekijk hier zijden dekbedovertrekken >

Bekijk hier zijden hoeslakens >


*Disclaimer