De Deluxe zijden kussensloop 22 momme voelt iets minder zacht aan in ivoor, omdat deze ongeverfd is. Het heeft geen finishing gehad. Voordeel van ongeverfd, is dat het voor zeer gevoelige/allergische huid een uitkomst kan zijn. Daarom voelt de marine Deluxe dus wel zachter aan. We gaan in de loop van 2016 (mei?)  ook omwisselen naar geverfde Deluxe. Die is dan net zo zacht als de andere kleuren Deluxe en de ivoor 19 mm (heeft wel een fnishing gehad en is daarom zachter dan huidige 22mm ivoor).


Mbt gespleten haarpunten. Het zijden kussensloop, ongeacht ivoor/ 19 of 22 mm is het beste wat u kunt doen om gespleten haarpunten te voorkomen, die ontstaan door slapen op katoen.  Verder geldt hoe langer de haren, hoe droger de punten. Ook schuurt het haar elke dag langs uw kleding, jas. Daarnaast is ook van invloed:  het weer, kammen, shampoos, föhnen, verven, permanenten, hormonen, uw algehele conditie, kappersbuurt te lang uitgesteld enz. 

Bij eigenaresse Mirna werd haar haar langer dan ooit door te slapen op zijde. jarenlang geen gespleten haarpunten! Nu het eenmaal zo lang is, merk zij ook dat ik na lange tijd, toch wat droge en gespleten punten krijgt door bovengenoemde oorzaken. Zonder zijden kussensloop, zou dat veel erger/meer zijn. Krullend haar is ook eerder droog en kwetsbaarder.

Silk Heaven ontwikkeld nu een nieuw product dat bij lange haren helpt om te dragen in combinatie met een zijden kussensloop. Als u ons volgt op Facebook, zult u op de hoogte blijven:) Like ons op Facebook, klik hier >