De warmte klasse van een zijden dekbed hebben we naar warmtebehoefte en seizoen ingedeeld. Als we heel feitelijk kijken, gaat warmteklasse eigenlijk over de cm's dikte van een dons dekbed. Omdat bij een zijden dekbed de dikte in cm's heel anders is,  vrij dun is,  om toch voldoende warmte te geven, kan je eigenlijk dus niet de warmteklasse indelen naar centimeters. Daarom hebben we een goede schatting gemaakt, naar warmtebehoefte. Zodat je toch een indicatie hebt.

Het karakter van de warmte van een donzen dekbed is niet te vergelijken met de warmte van een zijden dekbed.

Dons is namelijk een product wat vooral goed isoleert en veel minder reguleert, daarnaast is de vochtafvoer van dons veel slechter, waardoor een bepaalde warmte anders wordt ervaren als bij zijde. Als je transpireert voelt het veel warmer, maar is het op termijn kouder.Dus eigenlijk kun je geen zinnig woord zeggen over een warmteklassen van een dekbed, is onze persoonlijke mening.


Overigens bij dons is de warmteklasse:
2 cm dik warmteklasse 4
4 cm dik warmteklasse 3
6 cm dik warmteklasse 2
8 cm dik warmteklasse 1

We hebben de zijden dekbedden ingedeeld als volgt:

zomerdekbed 175g/m2 warmteklasse 4
zijden dekbed 300g/m2 warmteklasse 2, 3
4 seizoenen zijden dekbed, zijden winterdekbdd en 400g/m2 500g/m2 (op aanvraag): warmteklasse 1-2


Op deze warmteklasses kun je de zijden dekbedden zoeken door de filters te gebruiken,  links in beeld op de webshop. De warmteklasse staat ook  vermeld in de productinformatie.


Bekijk zijden dekbedden >