Momme is een Japanse maateenheid en zegt iets over de kwaliteit van de zijde. Hoe hoger de momme, hoe dikker de stof. Hoe dikker de stof, hoe langer het meegaat. En hoe langer deze zijde, bij hitte, fris aanvoelt. 

Momme is dus simpelweg een gewichtsaanduiding, net zoiets als karaat als het om goud gaat of g/m2 of draaddichtheid bij katoen.

1 Momme is ongeveer 4,31 g/m2.

19 Momme is ongeveer 86 g/m2
22 Momme is ongeveer 100 g/m2


Momme kwaliteiten - technische uitleg

 1. Dekbed tijk 16 momme is geschikt voor de tijk, buitenstof, van een zijden dekbed.  Voor zijden kussenslopen, dekbedovertrekken en hoeslakens start Silk Heaven met 19 momme, een hoge kwaliteit die prima tegen wassen kan. Hoe hoger de dikte/kwaliteit/momme, hoe langer het bedtextiel mee gaat. 22 Momme is een nog luxer variant: zeer geschikt voor hoeslakens.
  Voor de tijk van een dekbed is 16 momme prima geschikt: de tijk is niet blootgesteld aan slijtage van wassen en bovendien gebruik je om een dekbed, een dekbedovertrek. De tijk is het meest prijsbepalende onderdeel van een zijden dekbed. Het vulgewicht is het belangrijkste voor de gewenste frisheid respectievelijk, warmte.
  Terug naar zijden dekbedden >>
 2. Hoge kwaliteit voor zijde beddengoed en nachtmode is 19 momme  (19MM). Omgerekend naar gram per m2 is dat ongeveer 86 g/m2
 3. Topkwaliteit: 22 momme (22MM) , dat is ca. 100 g/m2. Hoe hoger het getal, hoe beter de kwaliteit en daarmee hoe langer de levensduur van het product.  De vochtopname en het verkoelende gevoel van zijde is ook hoger bij een hogere momme

  Bekijk hier 22 momme zijden kussenslopen >>

  Bekijk hier 19 momme zijden kussenslopen >>
  Bekijk hier 22 momme zijden kussenslopen >>
  Bekijk hier 19 momme zijden kussenslopen >>


Wat is het verschil tussen 19 en 22 momme, in gebruik?