Momme is een Japanse maateenheid en zegt iets over de kwaliteit van de zijde. Hoe hoger de momme, hoe dikker de stof. Hoe dikker de stof, hoe langer het meegaat. Momme is dus simpelweg een gewichtsaanduiding, net zoiets als karaat als het om goud gaat of g/m2 of draaddichtheid bij katoen.

1 Momme is ongeveer 4,31 g/m2.

19 Momme is ongeveer 86 g/m2
22 Momme is ongeveer 98 g/m2

Momme kwaliteiten:

 1. Dunnere kwaliteit: 12 en 16 momme komen ook voor bij zijden beddengoed en kleding. Bij Silk Heaven zit dit niet in de collectie, we vinden deze te dun voor een dekbedovertrekEen dekbedovertrek bieden we aan in 19 momme, hoge kwaliteit. Hoe hoger de dikte/kwaliteit/momme, hoe langer het bedtextiel mee gaat. 22 Momme is een nog luxer variant: zeer geschikt voor hoeslakens.
  Voor de tijk van een dekbed, is zowel 12 als 16 momme prima geschikt: deze worden niet blootgesteld aan slijtage van wassen en bovendien gebruik je om een dekbed, een dekbedovertrek. Een zijden dekbed met 19 momme tijk, komt bij geen enkel merk voor, vanwege de kostprijs. 
 2. Hoge kwaliteit voor zijde beddengoed en nachtmode is 19 momme  (19MM). Omgerekend naar gram per m2 is dat ongeveer 86 g/m2
 3. Topkwaliteit: 22 momme (22MM) , dat is ca. 98 g/m2. Hoe hoger het getal, hoe beter de kwaliteit en daarmee hoe langer de levensduur van het product.  De vochtopname en het verkoelende gevoel van zijde is ook hoger bij een hogere momme

  Bekijk hier 22 momme zijden kussenslopen >>

  Bekijk hier 19 momme zijden kussenslopen >> 4. Bekijk hier 22 momme zijden kussenslopen >>
  Bekijk hier 19 momme zijden kussenslopen >>