1. Gaat het voordeel van een zijden dekbed verloren als ik er een katoenen dekbedovertrek omheen gebruik?


Nee hoor. De werking van het zijden dekbed blijft, ook als u een dekbedovertrek van katoen gebruikt. De vulling bepaalt in grote mate de 'werking' van het dekbed.  Of u een dons dekbed gebruikt of een zijden dekbed met een dekbedovertrek van katoen: dat maakt een groot verschil. Zijde geeft een meer aangename, gelijkmatige temperatuur. Het werkt verkoelend bij hitte en verwarmend bij koude. Dons is altijd verwarmend: Je warmt snel op en de warmte gaat ook door. Daarom worden veel mensen 's nachts wakker van de hitte, bij slapen onder dons of wol. Ze gooien het dekbed dan van zich af. Het is belangrijk om ongestoord door te kunnen slapen. Kies daarom een dekbed dat bij je past en bijdraagt aan heerlijk slapen.

2. Glijdt een zijden dekbed uit het overtrek?
Een zijden dekbed met katoenen tijk blijft goed zitten in een katoenen dekbedovertrek. In een zijden dekbedovertrek zal een dekbed wat lager zakken in. Onze zijden dekbedovertrekken hebben daarom lintjes binnenin, aan de bovenkant. Deze strikt u eenvoudig om de lusjes of lintjes die aan het zijden dekbed zitten. Zo blijft het perfect zitten.
Een zijden dekbed met zijden tijk, zal ook wat glijden in een katoenen of zijden dekbedovertrek. Bij onze zijden dekbedovertrekken is dat dus al opgelost met de lintjes. U kunt bij aankoop van een zijden dekbed, gratis lintjes krijgen bij ons op aanvraag, welke u in uw eigen beddengoed kunt (laten) naaien. 

Een zijden dekbed blijft goed zitten aan het voeteneinde, met de bijgeleverde unieke anti-schuif clips. Bekijk hier de 
video >>

3. Wat is het (prijs)verschil tussen de zijden dekbed merken bij Silk Heaven?


De prijs van een zijden dekbed wordt het meest bepaald door de kwaliteit van de tijk, de stof om het dekbed heen. Emperior Silk zijden dekbedden zijn weliswaar lichter gevuld dan Silkweb merk, echter de tijk is 16 momme en de tijk van Silkweb 12 momme. Vandaar dat Emperior Silk een hogere aanschafprijs heeft. 


Vraag hier het gratis e-book aan: "Alles wat je wilt weten over een zijden dekbed'


Bekijk nu de zijden dekbedden >>