Naar de dekbedovertrekken >>Beddengoed van van zijde, TENCELTM en bamboe viscose: Hoe verhouden zij zich tot het milieu?
Zijn deze dekbedden getest op schadelijke stoffen? Ecologisch? Op deze pagina van Silk Heaven, de antwoorden.

Oekotex standard 100 keurmerkOnze zijden dekbedden, kussenslopen, dekbedovertrekken en bamboe dekbedden hebben een Oekotex standard 100 keurmerk. Dit keurmerk bewijst dat het textiel getest is op schadelijke (verf)stoffen. En deze dus niet voorkomen in het product. Een oekotex label is niet verplicht. Het kost eenvoudig veel geld voor de producent om dit keurmerk aan te vragen. Dat is niet voor elk merk weg gelegd. 


Al onze merken in de webshop hebben een Oektox100 label.

Zijde & milieu

Moerbeizijde komt uit kwekerijen, niet uit het wild. Ook de wildzijde komt uit kwekerijen, dat heeft niet met in het wild te maken. De kweek van zijde verbruikt heel weinig water. Als je het vergelijkt met productie van katoen, is het verschil enorm. Katoen staat op 1 als bedreiging van het drinkwater op onze aarde, volgens het Wereld Natuurfonds. Op 2 staat papier en timmerhout.Collectie zijden kussenslopen en dekbedovertrekken:

 • Ivoor is de natuurlijke kleur van zijde: ongeverfd, ongebleekt. Dat heet 'grijze zijde". Door een complex proces van het wassen met zijdewasmiddel en stomen van deze naturel zijde, ontstaat er gladheid en meer glans. En met extra stoom, noemen wij dat de Glossy 22 momme collectie
 • Voor de groei van moerbeibomen is slechts water nodig
  Er worden geen meststoffen gebruikt.

 • De productie van zijde tot textiel verbruikt alleen wat warm water. En bij kleuren, ook verfstoffen.
  (van biologische zijde bestaat geen leverancier van brede stoffen voor beddengoed - zijde wordt ook als eco gezien)

 • De collectie zijden kussenslopen, dekbedovertrekken en hoeslakens van het merk Emperior Silk zijn geverfd met natuurlijke verfstoffen
  Bekijk deze dekbedovertrekken hier >
  Bekijk deze kussenslopen hier >
  Bekijk deze hoeslakens >

 

In tegenstelling tot schapenwol, heeft zijde slechts water nodig om het te winnen. Na het scheren van de wol, zijn er vele chemische baden nodig om de wol geschikt te maken voor een trui of dekbed. Ook hier wint zijde het van wol. Ook bij dons komen veel chemische middelen te pas om het schoon te maken en anti huisstofmijt (zoals de Nomite behandeling). Zijde, TENCEL™ en bamboe zijn van nature al anti allergisch. Daar komt geen chemie aan te pas.

Onze test bij Nederlands laboratorium

De fabrikant van de Silk Heaven zijden dekbedovertrekken en kussenslopen, waar we al zolang wij bestaan mee werken, had in het begin, 2013 e.d. , geen Oekotex keurmerk. Nu inmiddels al jaren wel.
Destijds testten daarom deze zelf deze stoffen. De stoffen zijn dan naar een Nederlands textiel laboratorium gestuurd. Van al onze zijde beddengoed, is de uitslag:
- 100% pure zijde
- geen schadelijke stoffen aanwezig
- testrapport: klik hier om te openen >>

De zijden collectie van Emperior Silk heeft ook het Oekotex100keurmerk.


TENCEL™: greenkey label

De TENCEL™ producten van leverancier Jeannette Vite verkregen het Greenkey keurmerk. Bovendien komt de TENCEL™ van FSC gekweekte en gekeurde, aangeplante bomen.

Bamboe viscoes en lyocell: klik hier >

Overige merken:

Vitapur: ook alles met Oekotex100 keurmerk
De overige merken Fissagio, Lysdrap Egptisch katoen, bamboe viscose dekbedovertrekken en Kayori: Oekotex100 en bij Kayori ook het Gots label (biologisch), bij welke producten dat is te zien in de productinformatie).

Verdere vragen? Neem contact met ons op.

Bekijk hier de 100% zijden kussenslopen >>
Naar de dekbedovertrekken >>

Bekijk dekbedden >>