Dekbedden van zijde, TENCEL™ en bamboe: Hoe verhouden zij zich tot het milieu?
Zijn deze dekbedden getest op schadelijke stoffen? Ecologisch? Op deze pagina van Silk Heaven, de antwoorden.

Oekotex standard 100 keurmerkOnze zijden dekbedden en bamboe dekbedden hebben een Oekotex standard 100 keurmerk. Dit keurmerk bewijst dat het textiel getest is op schadelijke stoffen. En deze dus niet voorkomen in het product. Een oekotex label is niet verplicht. Het kost eenvoudig veel geld om dit keurmerk aan te vragen en te krijgen. Dat is niet voor elk merk weggelegd.Het merk Silkweb, van de 100% zijden dekbedden en kussens, heeft een Oekotex keurmerk en test het ook zelf.

 Bekijk hier het testrapport, klik hier >>

Zijde & milieu

Zijde komt uit kwekerijen, niet uit het wild. Ook de wildzijde komt uit kwekerijen. De kweek van zijde verbruikt heel weinig water. Als je het vergelijkt met productie van katoen, is het verschil enorm. Katoen staat op 1 als bedreiging van het drinkwater op onze aarde, volgens het Wereld Natuurfonds. Op 2 staat papier en timmerhout.Onze zijden kussenslopen en dekbedovertrekken zijn:

  • ivoor is de natuurlijke kleur van zijde: ongeverfd, ongebleekt

 

  • voor de groei van zijde is slechts water nodig
    (van biologische zijde bestaat geen leverancier van brede stoffen voor beddengoed)

 

  • er worden geen meststoffen gebruikt

 

  • de productie van zijde verbruikt alleen wat warm water

 In tegenstelling tot schapenwol, heeft zijde slechts water nodig om het te winnen. Na het scheren van de wol, zijn er vele chemische baden nodig om de wol geschikt te maken voor een trui of dekbed. Ook hier wint zijde het van wol. Ook bij dons komen veel chemische middelen te pas om het schoon te maken en anti huisstofmijt (zoals de Nomite behandeling). Zijde, TENCEL™ en bamboe zijn van nature al anti allergisch. Daar komt geen chemie aan te pas.

Onze test bij Nederlands laboratorium
Onze fabrikant van de Silk Heaven zijden dekbedovertrekken en kussenslopen, is niet officieel gekeurd. Ze hebben dit wel gehad maar vinden het te duur om elk jaar het keurmerk te laten vernieuwen. We testen daarom deze zelf deze stoffen. De stoffen zijn dan naar een Nederlands textiel laboratorium gestuurd. Van al onze zijde beddengoed, is de uitslag:
- 100% pure zijde
- geen schadelijke stoffen aanwezig
- testrapport: klik hier om te openen >>

TENCEL™: greenkey label
De TENCEL™ producten van leverancier Jeannette Vite verkregen pas nog het Greenkey keurmerk. Bovendien komt de TENCEL™ van FSC gekweekte en gekeurde, aangeplantte bomen.

Vitapur: ook alles met Oekotex100 keurmerk
Zijden dekbedden, ons populaire hoofdkussen Silk? Alle met oekotex100 keurmerk. Dat betekent dat het op honderden schadelijke stoffen is getest, en goedgekeurd is.

Bamboe handdoek en beddengoed: 100% biologische bamboe & oekotex100 label
Deze bamboe handdoek wordt in Europa geproduceerd. Het kweken van bamboe is milieuvriendelijk: het verbruikt nauwelijks water en groeit overal. Het gebruik van pesticiden en kunstmest is overbodig.

De zijden collectie van Emperior Silk hebben ook een Oekotex keurmerk.

Verdere vragen? Bel of mail met Silk Heaven.

Bekijk hier de zijden kussenslopen >>