Egyptisch katoenOndanks alle zorgvuldigheid kan het gebeuren dat u iets ontdekt bij openen van het product, waarvan u denkt dat het niet klopt. Als er een productiefout of beschadiging is aan het product, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. 

Algemene tips: Controleer (online) aankopen bij ontvangst, voordat u het wast of gebruikt.


Garantie

De garantietermijn staat meestal bij het product vermeld. Wij geven onze klanten dezelfde garantie die onze leveranciers aan ons geven. Van ons eigen Silk Heaven merk kussenslopen en beddengoed geldt een garantie van 3 maanden op de naden en scheuren, verkeerd gebruik, verkeerd wassen en vlekken vallen buiten elke garantie. De garantietermijn gaat in op datum van ontvangst van de zending. Een indicatie van de levensduur, indien gebruikt en gewassen volgens de voorschriften, van zijden bedtextiel lees je verder op deze pagina. 


De garantietermijn van bedtextiel van het merk Emperior Silk merk is 1 Jaar fabrieksgarantie. Verkeerd wassen en verkeerd gebruik uitgesloten en mits met zijdewasmiddel is gewassen: wasmiddel zonder optische witmakers. Voor Emperior Silk zijden dekbedden is de fabrieksgarantie 3 jaar. 


Heeft u een klacht?

Bekijk hier de klachtenprocedure, klik hier
Algemene voorwaarden
WasvoorschriftenLevensduur


Verdere informatie: Hoe lang gaat zijden beddengoed mee? Levensduur zijden bedtextiel*


Leverancier van Emperior Silk geeft aan: 

"De levensduur van het dekbedovertrek is eigenlijk niet aan te geven. Want dit hangt veel af van het onderhoud en van het gebruik. Maar het ligt denk ik ergens tussen de 2 en de 5 jaar, zonder daar garanties op te geven en mits gewassen is volgens de voorschriften. De grootste invloed op de levensduur is het wassen. Daarna het gebruik.

De Convenience (zijde-katoen) is minder gevoelig voor het foutief wassen.

En dus ook minder gevoelig voor restwasmiddelen in de wasmachine.

Verder maakt de levensduur van zijde 22 momme en zijde-katoen elkaar niet veel. 

De garantie van alle zijden bedtextiel is 1 jaar, behalve van dekbedden (Emperior Silk) daar is het 3 jaar."

Bekijk zijden dekbedovertrekken >


Hoe lang (zijden) beddengoed dus mee gaat, is afhankelijk van de persoon, het gebruik en het onderhoud (wassen).  Zijde is een natuurproduct en net zoals bij bijvoorbeeld katoen, slijt het van wassen en gebruik. Zijde is een luxe materiaal met bijzondere eigenschappen voor hoog slaapcomfort, welke je bij geen enkel ander materiaal vindt. Grote voordelen. Het is belangrijk de was- en gebruiksvoorschriften zorgvuldig te volgen.

Hoe slijt textiel?
In het algemeen, wanneer bedtextiel of kleding aan vervanging toe is, kan je zeggen, ongeacht welk soort textiel, dat het dan dun wordt, gaatjes in komen, scheurt, vlekken heeft of sterk pilled (bolletjes). Bij zijde is de meest voorkomende slijtage een scheur. De glans zal ook wat afnemen door het wassen. De voordelen voor huid en haren blijft in tact.  


Egyptisch katoen is robuuster te noemen in de zin dat het een langere levensduur heeft dan zijde en (katoen) textiel van andere kwaliteit; mits de was- en onderhoudsvoorschriften altijd gevolgd zijn (bijgesloten in de verpakking). Hotels gebruiken ook vaak Egyptisch katoen; hotelkwaliteit thuis!


Zonder hiervoor garanties te geven, geven we hieronder een schatting van de levensduur van zijde bedtextiel:  


Zijden dekbed

Bij dagelijks gebruik, zegt expert Wonen.nl dat de "levensduur gemiddeld meer dan 10 jaar kan zijn".
De Emperior Silk zijden dekbedden hebben 3 jaar fabrieksgarantie.

Bekijk zijden dekbedden >


Zijden kussensloop
Bij dagelijks gebruik, is de richtlijn van de fabrikant voor de levensduur van een zijden kussensloop 1 jaar (dit is geen garantietermijn, zie bovenin deze pagina voor de garantietermijn). Ook horen we via klanten een levensduur variërend van 1,5 tot zelfs vier jaar.


Bekijk zijden kussenslopen >


Zijden hoeslaken:
Een hoeslaken van zijde is het meest slijtgevoelig: door het lichaamsgewicht en beweging. Alle mensen bewegen in hun slaap. Vooral met de voeten. Teennagels kunnen scherp zijn. Eelt aan de voeten is ruw. Dit zorgt ervoor dat een hoeslaken veel sneller slijt dan een kussensloop of dekbedovertrek. Een levensduur tot 1 jaar is niet verrassend.


Bekijk zijden hoeslakens >


*Aan deze pagina en teksten kunnen geen rechten ontleend worden.


Terug naar de webshop >>